Přidat odpověď
Oslovuju hlavně matky, které chodí do práce a mají malé děti. A především ty, které nemají žádné uklízečky, nabíječky a jiné ečky.
Co všechno dokážete zvládnout a co byste zvládnout chtěly a absolutně na to nemáte čas ? Někdy když si přečtu místní příspěvky typu:( hele já pracuju od narození mého dítěte a stejně zvládnu 3x týdně cvičit a mám vždycky gelový nehty a každý ráno se namaluju a chodím ke kadeřníkovi, na kosmetiku apod. A při dětech jsem vystudovala dvě vysoký školy, založila čtyři e-shopy a zvládám pracovat s batoletem v náručí apod. apod. ), Často při četbě těchto příspěvků dostanu lehčí stihoman a přemýšlím o pořízení záložní osobnosti, která by se vzdělávala v cizích jazycích, nechala si jednou do týdne vyčistit pleť, chodila do sauny, studovala další vysokou školu a makala na svých gelových nehtech a celuloitidních bocháncích. Zároveň by tato moje záložní osobnost studovala módní trendy. Nikdy, ale opravdu nikdy by si nevzala baťůžek do města a po večerech by se učila šít, aby si ušila zcela originální modely. Večer by se potom sešla se svými přítelkyněmi, aby jim ukázala svojí novou zcela trendy kabelku a zasvěceně by hovořila o surrealistických umělcích zatímco by si na vernisáži prohlížela několik uměleckých děl.
No nic. Můj dnešní den vypadal takto:
6 hodin vstávám, umeju si hlavu, nasnídám se, narvu věci do kabelky, pomazlím děti, dám dětem snídani, donutím je vyčistit si zuby a předám je tomu, kdo je odvede do školky.
Práce 7:30-16:30. V práci pauza na oběd jen mezi jedním nadechnutím
Úprk z práce za účelem objednání narozeninového dortu. Hektické shánění narozeninového dárku. S jazykem na vestě jedu domů používaje dvě tramvaje a autobus. Poklus do obchodu koupit jídlo na narozeniny. Nástup domů, strhávám ze sebe děti. Krátká tvořivá pauzička na výtvarné dílo s dětmi. Úklid barviček aspoň z toho nejhoršího. Výroba polívky a přesvědčování dětí o tom, že je fakt dobrá. Koupání dětí a krátké vyprávění si o celém dni. Donutit děti do postele, pohádka a spát. A začínám nanovo- dopisování věcí do práce, úklid bytu, příprava věcí pro děti na druhý den, příprava materiálů do práce, příprava oblečení do práce, vyžehlit ložní prádlo do školy. A teď právě teď jsem si lehla do postele a to jsem toho dost vynechala.
Tak mi řekněte, kam do toho nonšalantně vrážíte třeba výuku cizích jazyků. Jak často se setkáte s přáteli. Kdy máte čas na posezení s manželem. Co si nikdy nenecháte vzít (já kvalitně strávené chvíle s dětmi). Kdy vyrábíte ty teplý večeře a obědy. Kdy studujete tu vysokou školu a tak.
Co se vlastně reálně dá stihnout a co ne ? A co byste stíhat fakt chtěly a opravdu to nejde.
Předchozí