fillantropus, zbytečně se honíš.
Když byli děti školkáčci...tak jsem snima chodila jedno odpoledne do bazénu. Oni mi za to pomohli něco z domácíc prací...den před tím nebo potom. I nyní je beru po odpolednách na kolo brusle. Rozhodně to je tedy na úkor domácnosti,ale jelikož čím míň tam jsme tak to potřebuje míň udržby.
JE potřeba přehodit část věcí na manžela.
Věci jako dárky....je potřeba sepsat a nakoupit když na to máš klid...klidně i 1/4roku dopředu. Jinak já jsem začala dělat to, že dárky objednávám na fleru a hodně spokojená já. Dorazí mi to do práce nebo domů pod nos. A majitelé spokojený.
úklid domácnosti každý den večer? proč....nejste tam....kdy tam co rozházíte. Zavedla jsem 1x týdně v pátek odpoledne, zato všichni a jde to rychle....pokud by to nebyli ochotný schroupat....nedělej taky nic. Je to velmi účinné.
Nákup velký 1x týdne....v týdnu max. 2 rychlonákupy na 5-10minut.
Setkávání s kamarády....vázne na kroužkách dětí ze všech stran. děti své nejlepší kaamrády ze školkového věku nyní neviděli od loňského června.
Tak to prostě je.....horší a horší....jeden dělá přijímačky...druhý taky....kroužky se jim kříží.....
my si aspoň napíšeme e-maily.
Pak jednou týdně v pátek i jedný holky se scházíme kdo má čas.Já tam nebyla od podzima.(ale bylo to spíš kvůli zakázkám z vedlejšáku)
Musíš prostě přestat myslet na to, že to je Tvoje práce. JE to všech...bydlí tam všichni.