| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

S tchány bydlíme v jedné ulici a fungujeme 10let celkem dobře, když požádám o hlídání dětí snaží se vyhovět, obvykle se zvládneme domluvit i na problematickýh tématech. Poslední rok se ale začal měnit vztah tchýně a mého manžela- jejího syna. Je k němu zvláštně chladná, na rozdíl od svého mladšího syna, který tu ale nebydlí. Všímají si toho i celkem cizí lidé. Přitom manžel jim pomáhá v čem může- dříví, stříhání stromů, úpravy na domě, zahradě, péče o prarodiče. Nevím, v čem je problém, komunikovat o tom odmítají, manžela to trápí. Ale můj problém s tím asi bude spojen- poslední dobou začala tchýně tak zvláštně podrývat mě. Příklad: řeknu synovi (7let)u nás doma- dojdi si odnést ty špinavé věci cos nechal na chodbě do koše na prádlo. Ach, jo, a musím hned?- Jo musíš. Babička- Já to za tebe odnesu. Já- Odnes si to sám, víš kde se máš svlíkat. Babička- pojd já půjdu s tebou. A jde a za dveřmi to popadne a odnese sama... Samo o sobě je to kravina, ale ona to dělá úmyslně, neustále a přesně na věcech, kvůli kterým když vyvolám konflikt, budu stresovat syna, vypadat jak malicherný pako, jejich návštěva skončí hádkou, atd. Řekla jsem jí slušně, že mi to vadí, hodila ironický škleb, neřekla ani slovo a dělá to dál. Jsem si zcela jistá, že vyhledává situace, kdy to může udělat. Jak byste postupovali, pokud byste nechtěli ji rovnou poslat kamsi? Chci s nimi vycházet dobře, ale tohle přecházet nebudu. Manžel to vnímá stejně jako já, proč to začala dělat také nechápe. Asi mi nezbývá než vytáhnout do otevřeného konfliktu, poskytnout jí na to několikrát velmi silnou negativní reakci a doufat, že ji přestane bavit dělat dusno...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.