Přidat odpověď
Když v tom pracujete, můžu mít dotaz? Mám těžce postižené dítě ("úvazek" na 24h/den), několikrát jsem žádala o doplatek na bydlení, který mi byl zamítnut s vyjádřením, že přídavky, výživné, PnB a DnŽiv jsou v dostatečné výši na to, aby mi to stačilo na pokrytí nákladů s bydlením (že už pak ale nezbývá dost na ostatní věci, nikdo v úvahu nebere - syn xkrát za den zvrací, takže máme i větší spotřebu energi a vody při téměř každodenním praní), což v součtu ano, ale pokud vím a všude je uváděno, že dávky jako přídavky, DnŽiv nejsou určené k placení nákladů spojených s bydlením. Také by mě zajímalo, zda je v pořádku, že je v rozhodnutí uváděno, že je ve velkém městě výše nájemného v místě a čase obvyklé 1200Kč, když MMR konkrétně pro mé město uvádí částku od cca 72 Kč do 83Kč, což by v tom případě bylo pro byt cca 15m2. Můžete mi také, prosím, napsat, zda má pronajímatel povinnost mi dát vyúčtování za služby, když ve smlouvě je celková částka za nájem a spotřeby a služby spojené s bydlením včetně odpadů a pokud ano, musí mi předložit vyúčtování od dodavatelů nebo mi může psát, "jak se mu to hodí"? Budu to brzo řešit, abych to mohla doložit na ÚP, tak ať vím, kterým směrem se ubírat. Poukud nemá povinnost mi vyúčtování vzhledem k tomu, co ve smlouvě je, jak to mám, prosím, naÚP doložit? Stačí, že je to v té smlouvě tak uvedeno? Předem děkuju za odpověď.
Předchozí