Přidat odpověď
Zdravím.
Zatím jsem nenarazila na tu správnou láhev pro mou 8,5 letou postiženou dcerku na pití do školy. Prosím o tipy.
Dcera je na vozíčku, sama se umí napít z láhve typu Jupík nebo podobné, kde je zúžené pítko, otevřenou láhev nezvládá, hrnek taky ne. Neumí si láhev sama otevřít, zavřít.
Mám několik kritérií:
1. nesmí být moc široká, aby ji mohla držet jednou rukou, druhou má spastickou a nepoužívá ji,
2. pítko by se mělo dát uzavřít tak, aby asistentka nebo učitelka, při zavírání a otevírání nemusely sahat přímo na část, ze které dcera pije -takže nějaké otočení apod. (teď má láhev z Tchiba, nerezovou, ta má právě otočné pítko a víčko...bohužel se nedá dát do myčky a už se v láhvi tvoří usazenina a ač ji čistím jak nejlépe to jde, tak je i cítit. Dcera v ní má pití od sedmi do tří.
3. měla by se dát mýt v myčce pro lepší hygienu.
4. měla by být lehká, aby ji dcera unesla i plnou pití
5. objem asi půl litru nebo max. 700ml
6. měla by mít víčko, nebo nějakou ochranu proti zašpinění pítka, uzavřená by se neměla vylít, dcera ji nosí v batohu na vozíčku a jak jí ji tam kdo dá, tak tam je.
7. pítko by mělo samovolně téct, pokud je láhev otevřená. Dcera pije málo a pokud by musela sama "tahat", tak by nepila už vůbec.
Já sama jsem žádnou ideální nenašla, ale víc hlav víc ví...tak nějak doufám, že mi tady poradíte! Děkuji předem za jakékoliv nápady.
Všem pěkný den!
Předchozí