Veveru ;)
Kvásková mapa zde: http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
Každý z nich bude mít jistě svůj charakter.
Tady je pěkný popis, "co s ním":
http://www.cuketka.cz/?p=11261
Já peču v podstatě klasickou šumavu, polovina mouky žitné (z celozrnné dělám kvas a do těsta chlebovou) a polovina chlebové pšeničné. Začala jsem s těmito dvěma postupy:
http://www.cuketka.cz/?p=11261
http://www.vydrzovanazena.cz/2012/05/man-chleba-1.html
http://www.vydrzovanazena.cz/2012/05/man-chleba-2-dil-custom.html
a velmi rychle si vytvořila vlastní recept. Jako každý :)
Na kynutí se mi osvědčilo síto na těstoviny (taková ta mísa s dírami) vyložená utěrkou. Ale ošatku už mám taky, dávám též do utěrky, líp se to vyklápí, ošatka je furt čistá a vzorek to udělá i přes utěrku.
Vlastně jediný, co nemám ráda na chlebu, je mytí nádob