Adelaide, já se omlouvám, ale přijde mi padlé na hlavu, abych třeba desetileté dceři znovu kupovala autosedačku za x tisíc... Dcerka jezdí ani nevím kolikátým rokem v Römer Kid 15-35 kilo a jednak už je kousek od hranice 35 kilo a jednak prostě nevím no, máme i jiné finanční potřeby... Já třeba na sedačce žádný rozdíl nevidím - potah pořád stejně hezký, když ji peru, tak mi přijde pořád stejně dobrá jako před cca 5-6 lety, kdy jsme ji kupovali. Pásy má originál z auta a nevím, mně to taky tak trošku přijde jako zájem prodejců a výrobců...
Je jasné, že pokud člověk zažije autohavárii a vidí, že dítěti autosedačka zachránila život, tak bude už "postižený" tím, že bude klidně sedačku měnit po dvou letech... ale jestli je pro to opravdu skutečný důvod, toť otázka
Já si občas nadávám za to, kolik peněz jsme vyházeli asi/možná zbytečně za "kvalitní d-testové věci" s výjimkou elektronických věcí tam mi d-test přijde hodně vypovídající. Třeba by děti stejně tak dobře odjezdily "svou sezónu" v levnějších autosedačkách, třeba by stejně dobře odjezdili na levnějších kolech, což vlastně teď i vidíme na starší holce, kdy jsme jí koupili před lety slovenskou značku kola - o polovinu levnější než Author apod.a to kolo je stejně tak výborné - možná i lepší... Takhle díky prioritám "kvalitní sedačka, kolo..." jsme nejezdili na dovolené páč na ně nezbývalo...
Jiní, kteří tohle ošidili, mají i na ty dovolené, v autě jim dítě neumřelo - minimálně neznám jediný případ z širokého okolí, kde by dítě utrpělo nějaký či smrtelný úraz kvůli špatně zvolené sedačce...
Možná je tohle jen výkřik do tmy