Přidat odpověď
A já bych z toho kovbojku dělala už z principu, protože se mi to prostě nelíbí.
Psi a kuřáci jsou jiná kategorie - pes je zvíře, na roveň batoleti bych ho nestavěla. Kuřák si zase může vybrat, zda bude kouřit nebo ne, vrozené to nemá.
Mimino a batole je naproti tomu člověk jako každý jiný. A nelíbí se mi, když mu někdo zakazuje vstup do veřejného prostoru, kde to nemá racionální důvod.
Dneska je to batole, zítra to může být třeba někdo jiný.
Jistě nikdo není povinen snášet pobíhání mého batolete a strkání jeho ručiček do talíře, ale je NA MNĚ, abych si, pokud jdu někam, kde se předpokládá určité chování, toto chování (vlastního dítěte) zajistila (případně na obsluze, aby mě upozornila, pokud by mé dítě svým chováním obtěžovalo ostatní hosty a já bych nezasáhla).
Rozhodně bych nezakazovala děti jako takové, ale korigovala bych až skutečně nevhodné jednání.
A nemohu se zbavit dojmu, že se mi nelíbí celková "nastraženost" a už dopředu nepřátelské naladění proti dětem (jako že to jsou určitě parchanti, kteří budou dělat bordel a připraví mě o můj zasloužený odpočinek). Pak se nám ta netolerance třeba zase vrátí od nich, až budeme staří a budeme někde v bufetu slintat do polívky. Tak bacha na to.
Předchozí