Přidat odpověď
já si taky říkala, že Lidice (Soph. volbu, Habermanův mlýn...) nedám, protože mám děti.... ale pak jsem si řekla, že když k tomu budu přistupovat takto, tak ty filmy nikdy neuvidím. Nehledě na to, že když k tomu budou přistupovat takto všichni, za jednu generaci se o těchto věcech už nebude mluvit vůbec a za dvě generace to budou všichni pokládat za nesmysl, který se nikdy nemohl stát... takže jsem se dodívala. Můžu doporučit jen jednu věc - shlédni to sama v soukromí, aby sis mohla poplakat a pak to s dětma shlédla už bez takových emocí.... Jinak ptala ses, co tam bude - bude tam vše, co všichni víme - emocionální byla poprava chlapů (ačkoliv pamětníci tvrdí, že až tak v klidu všichni nešli), odebírání dětí matce, zachránění dcery hl. hrdinky tím, že řekne, že je starší, zabití dětí v autě... ty ruce jsem viděla ještě hodně dlouho. Ale nejvíc mě paradoxně dostal závěr filmu, kdy Roden opouští věznici a vrací se domů a nikdo, nikdo nemá odvahu mu říct.... a ten konec, kdy leží na sněhové pláni a dívá se okolo..... Tam je vidět ta hrůza, co nacisti udělali.... Btw. doporučuji si připravit na následující hodinu diskuzi na toto téma, ačkoliv jsou to deváťáci, určitě nebudou všemu rozumět a budou mít hodně otázek PROČ?
Předchozí