Lidi, ahoj, moc všechny zdravím a předně přeju všem už ročním - no já nevím, co přeju, mně je totiž strašně líto, že nám za pár dní už bude rok a nemůžu se s tím miminkem vnitřně rozloučit. Tak rozhodně spoustu zdravíčka a nejlépe žádné úrazy nadšených chodců a běžců
Jdu s prosbou a otázkou, vím, že tu GJana psala o tom, že zavařuje příkrmy, ale možná víte i ostatní. Chtěla jsem malé pár skleniček zavařit, ale masozeleninový, už dělám většinou takovou bohatší směs zeleniny, maso a trošku přílohoviny (pohanka, kuskus, rýže, vločky). Nemám zavařovací hrnec, tak jsem hledala, jak to zavařovat a narazila jsem na to, že masové vlastně nejdou, že je riziko bakteriální kontaminace příliš vysoké
, takže doma nedělat. Ale malá mi ty kupované jednak jí dost nerada, jednak má vyrážku po těch s rajčaty a průjem po těch s brambory, takže v ČR téměř není sklenička, která by jí nevadila. A v létě, v horku, vařit každý den i malé, no... Zavařujete někdo masozeleninové příkrmy? A jak, prosím?
Jinak já z prázdnin jsem taková nenadšená, kluci už se cpou jak ďasi a mladší má nějaké zažívací trápení už půl roku, velké nechutenství, celkem i pohubnul, i když u toho našeho žížaly skoro není z čeho. Takže denně krom večeří dělat i teplé obědy, a to 2 měsíce, no fakt nejsem nadšená. Navíc mi odešla jedna plotýnka na sporáku, zadní - tak mám strach z vaření, malá se už ke sporáku pinoží se záměrem pomáhat, chytá se tam všeho, ach jo. Proto se mi nehodí pro ni vařit, už nejsou plotýnky...
Ale jsou to fakt celé dny v kuchyni, jsme méně i venku, nějak mě ty prázdniny letos netěší. Určitě je to i hnusným počasím,nějak mi ještě nedošlo, že má být i léto, ale