Přidat odpověď
Vendy, autismus je o regresu. Zeptej se maminek autíků,jestli se na ně děti koukaly jako miminka.Tipla bych, že ano.
Hele, řešíš to samý, co já před čtyřma lety. Hpodně jsem si o tom zjistila.Napiš mi na darjoh zavináč centrum.cz
Jedna věc je opravdu ta středová osa, až ta přijde, bude správný "čas" na vývoj zrakové fixace.Druhá věc je, jestli je zrak v pořádku.
Ano, mě taky říkali, že oči si můžu odšktrnout, že je má ok po několika vyšteřeních. A pak ve 4 měsících mi v Centru zrakových vad potvrdili, že syn je úplně slepý, což jsem si myslela jako já, matka, svou intuicí.
Zrak není záležitost hradwaru jako sluch.
U zraku můžeš mít kldině super hardarwe (zdravý oči),ale pak ti může nefungovat software (atrofier očních nervů, poškozená zraková kůra, centrální zraková porucha neboli CVI. Centra visual impairment.
U nás to je přesně tak. Dobrá zpráva je, že dětský mozek je plastický, software se dá opravit. Zkusili jsme různá cvičení, pak akupunkturu, dnes syn vidí poměrně dobře. A autík rozhodně není. I když oční kontakt občas fláká. Jenže u něj je to tím,že prostě ten zrak se nevyvíjel tak,jak má a jak se určitá vývojová okna zavřou, už se neotevřou.
Každopdáně je to cíťa a furt mi říká,jak mě má rád a že se mám smát a ne zlobit (když něco provede)
Předchozí