| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Luly a všichni ostatní, opravdu bych vám doporučila nejprve přečíst alespoň knížku Děti jsou hosté, kteří hledají cestu. Psycholožka J. Prekopová je úžasný člověk! Věnuje se hlavně dětem postiženým a je výborný odborník! Prostě mě dostala a věřím ji! Tato knižka odpoví na většinu otázek! A když pochopíte jak myslí děti, jde to samo a výchova je pak klidná a bez zbytečných nepřiměřených zákroků! Říká, že agrese rodí zase jenom agresi!
Luly, když má dítě záchvaty vzteku, má se posadit na klín, pokud to jde obejmout ho a nechat z něj ty emoce vyjít! Pak teprve ho uklidnit a odvést pozornost na něco jiného! Ale musí cítit podporu maminky! Utišit dítě v maminčině náruči je pro dítě to nejpřirozenější!

Berrinko, Tobě by pevné objetí určitě pomohlo, ale nezkoušej to nikdy sama! To bys bez terapeuta poprvé nezvládla! Malý Tě evidentně nerespektuje a když čtu tvůj příspěvek, vidím v tom sebe u prvního kluka! Ve třech letech jsem probrečela několik nocí i dní a rozhodla se radikálně zasáhnout! Dělala jsem to pro sebe, ale i pro něj! Nechtěla jsem, aby si každý , kdo nás na ulici potká řekl, že to je nevychovaný spratek! Dělal mi ostudu, kam jsem s ním přišla! Vychoval si nás, co budu povídat! Našla jsem si neuroložku, co se touto metodou zabývá a podstoupila pevné objetí! Stačilo 2x. Poprvé jsme tam byli 4 hodiny, podruhé už jen 1 hod. Teď jsem půl roku v pohodě a život je hned krásnější! Poradili mi s výchovou od miminka a Amy je úplně jiný člověk! Ty zkus i knížku Malý tyran, ale je to dost odborné čtení a trochu dá práce se tím prokousat! Chápu Tě a přála bych Ti, abys to vyřešila a kluka si víc užívala!
Základem je, když něco řekneš, nepovolit! To Ti řekne i každý psycholog! Když něco provede, chyť ho a koukni se mu do očí a řekni mu, že tě to trápí, že Ti ubližuje... prostě to, co opravdu cítíš! Řekni to přísně, aby to pochopil. Brzy bude vědět, že to vážně myslíš a bude to čím dál lepší! Taky nemá smysl, abys něco opakovala 30x. Přece máš větší sílu než on a tak ho bafni, nebo mu vem, co nechceš aby bral...podle situace! Ukaž mu, že na Tebe nemá! On potřebuje být ten malý a ty ta velká, u které se může schovat, když se bude cítit špatně!

Říkám, že by to bylo všecno na dlouho, je lepší se začíst a pak to konzultovat dál!

Výchova dětí se zdá to nejtěžší na světě, ale když si budete jisti tím co chcete, budete si věřit a nebudete dětem ustupovat, je to celkem hračka!
Teď jdu do hajan, brzy ahoj K.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.