no, to je jen jedna z odchylek filmu od historického děje.
Tady je pár pravdivých "drbů"
- Bess (ta druhá) nebyla žádná chuděra, jak se ve filmu prezentuje, ale od manžela byla odejita kvůli svým četným avantýrám
- prdlajs,že to dělalaa Bess kvůli dětem - ty se k ní vrátily až po smrti jejího manžela
- Bess měla paraelně jiný vztah. Když její muž umřel, byla celá nadšená, že se může za svou lásku vdát. Dotyčný se dokonce rozvedl, ale nakonec si ženitbu s Bess rozmyslel a dal jí kopačky.
- ty dvě ženský si podle všeho vycházely velmi vstříc, nejspíš tam byl i lesbický vztah a podle všeho především Georgina na Bess velmi lpěla
- pak Bess si po smrti Georginy vzala vévodu, který pak např. dceři, kterou s ní měl, dal 3x tak velké věno, než té, kterou měl s Georginou.(Bess to pochopitelně zcela vyhovovalo.)
- když umřel ten starej chlípák, tak se dědictví ujal Georginin syn. Ten napravil křivdu, která byla spáchána na sestře.
- Bess byla chamtivka, která se nechtěla spokojit s tím, co podle závěti dostala. Ale měla smůlu.
- Georginy děti vždy Bess nenáviděly (což prý Georginu velmi trápilo). Ovšem děti těch dvou žen spolu navzájem vycházely i v dospělosti velmi dobře.
- a veselá tečka na závěr: ten dědic, o kterýho celou dobu šlo, byl homosexuál, nikdy se neoženil a neměl děti.
Pokud mě právě obdivujete pro mou erudici v milostných eskapádách zhýralé šlechty, vězte, že mi včera vrtaly hlavou stejné otázky, jako vám, sedla jsem k internetu a dlouze studovala