| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dceři je 7,5 roku, už dva roky chodí do skautského oddílu, vedoucí je dobrá známá (dá se říci kamarádka), je to zkušená máma tří kluků, zdravotní sestra. V oddíle vypomáhá i má švagrová- teta dcerky. Teta děti nemá, je jí 35 let a dceru má velmi ráda, často ji bere na výlety, na koupaliště, kupuje jí dárečky...
Momentálně mají skauti tábor - klasický, stanový, na 14 dní, jsou tam 4.den. Včera večer mi volala vedoucí, že s dcerou je problém, odmítá se podřídit režimu v táboře, je pomalá (např. při oblékání, úklidu...) a hlavně odmlouvá a je drzá. Jako příklad mi uvedla, že obcházela stany ve 21:30 a hlásila večerku - dcera se s ní začala dohadovat, že nebude zhasínat, že si čte a chce si to dočíst, že doma si taky může večer číst...prý vyloženě drze odsekávala - znám svou holku, je to drzá opička, zkouší, co si kde může dovolit a kde jí to projde, tam z toho profituje. babičky kolem ní skáčou, teta taky. Doma je jakákoliv rebelie rázně uťata.
Vedoucí chtěla vědět, jak s ní má podobné situace řešit- jak je řešíme doma. Poradila jsem jednak zvýšit rázně hlas a nepřipustit debaty (Mlč! nechci nic slyšet...) a pak klidně fyzické tresty (ve smyslu- udělat deset dřepů - odmlouvá stále- tak dvacet dřepů...třicet... navyšovat, případně oběhnout tábor dokola...). V nejhorším případě pohrozit odjezdem z tábore.

Dnes volala před chvílí vedoucí znovu, že dcera začala konečně fungovat, když je odmlouvání hned zaseknuto, tak se vzpamatuje a poslechne.

Ovšem nastal problém s tetou, která má tendenci dceru neustále obhajovat, omlouvat, bere si ji k sobě, dokonce prý nadhodila něco ve smyslu "když tu na nás budou zlí, tak spolu pojedeme domů..." teta tam vaří v kuchyni. Vedoucí mi říkala, že má problém i s tím, že jí hodně podráží autoritu před ostatními vedoucími a dětmi (např. napomene dceru, že při nástupu dřepí a nestojí rovně - a teta se jí hned začne zastávat, že přece nemusí stát celou dobu, že minule jiné dítko taky dřepělo...) Vedoucí s tetou se kvůli tomu dost pohádaly, teta se urazila jako malé děcko, odmítá si to jít vyřešit do soukromí, neustále si svolává děti k sobě (ve smyslu pojďte ke mě na bonbón, oni jsou na vás zlí...). Situace se začíná vyhrocovat.

Já se švagrovou nemám moc dobrý vztah, spíše takový nijaký, nemám si s ní co říct, nikdy jsme k sobě netíhly.

Já stojím na straně vedoucí, dcera musí poslouchat a respektovat autoritu. Pokud se teta urazí a pojede domů, neexistuje, že dcera odjede s ní - odjezd dítěte z tábora ve podle mě pouze na rozhodnutí vedoucího nebo rodiče. Vedoucí se bojí, že zůstanou bez kuchyřky - chápu. Ovšem s takovým chováním tam nelze fungovat, což taky chápu. Ode mě očekávala, že bych mohla tetě trošku domluvit, aby se o dceru tak moc nestarala a nepodrývala autoritu vedoucích, což bude problém, já se ní do konfliktu pouštět nechci - bylo by z toho peklo v celé rodině, což mi za to nestojí.

Napadá vás, jak z téhle situace elegantně vybruslit a nikomu neuškodit?

Omlouvám se za román, ale dost mě to celé žere.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.