Tak v první řadě - neděs se. Odpalované těsto je to první, které se naši 14-ti a 15-ti letí učni v oboru cikrář učí. Takže to takový děs nebude.
Jak se dělá odpalované těsto (v učilišti mu říkají "pálené" - nevím proč) mám
tady. Já bych zdůraznila použití másla, mouku vsypat naráz, důkladně odpálit. Nespěchat. Vejce přidávát fakt po jednom a každé pořádně vpracovat, než přidáme další.
U pečení je důležité neotvírat troubu a dát do trouby hrmeček či kastrůlek s vodou, aby se vytvořilo dost páry.
Krém: Nevím, jaký krém máš namysli. Pokud používáš ten, co mám v receptu, je tam postup popsán. Nemám problém s tím, že bxy se zdrcnul, pokud náhodou, lze dát misku do teplé vodní lázně a znovu vymíchat. V teple "zdrcnuté" povolí.
Co bych si dopředu natrénovala je ta práce s karamelovými nitěmi. To vidím jako nejpracnější.
Držím moc palce a dej vědět, jak jsi dopadla....
A sestře MOC A MOC štěstí a pohody v nově zpečetěném vztahu!!!