Binturong,
zase jsi, Ivánku, nic nepochopil!
Já neznám osobně žádnou matku, která by dítě "odložila", a jednu, která ho jako miminko svěřila do péče babičky (aby mohla dostudovat VŠ).
Je velmi málo tak soudržných rodin, jako je tato. Kromě toho, že mělo dobrý vztah s rodiči, mělo toto dítě mimořádně silný vztah i s tou babičkou, která ho hlídala.
Takže to a) nemusí dopadnout vždy špatně, a b)asi nebude tak rozšířený jev, ale Ty zkrátka nepřeneseš přes srdce, že to někdo není ochoten plamenně odsoudit a soptit proti tomu síru a oheň (a to dokonce i v případě, že on sám takovou cestu nezvolil a ani by ji zvolit nechtěl, jenom nemá dojem, že pozřel Šalamounův výmětek, a necítí se povolán soudit činy jiných lidí ani důvody, které je k tomu vedly)
Řeči o lidské pýše vůči Přírodě jsou směšně nabubřelé, naopak v tom, co říkáš, spatřuju dosti nepříjemnou a nerespektující pýchu vůči lidem "jen JÁ vím, co je pro vás dobré, jen JÁ můžu posoudit, co je to "dobrá matka"
, jen JÁ mám patent na rozum a je mi jasné, že když je někdo svěřen do péče jiného člena rodiny než matky, tak ať je ten člen sebevíc milující, tak to je ODLOŽENÍ a jistě bude v dospělosti frustrován a nešťasten."