Lassie,
zcela chápu, na jednu stranu by mi bylo kluka líto, na druhou stranu by mě nebavilo být pořád ten"dobrej vůl".
I s tím soukromím Tě chápu, taky nemám ráda, když se bere jako samozřejmost, že já/moje dítě bude u někoho bez ohledu na jeho program. Kupodivu to bývá jen takto jednostranně, takoví lidé zpravidla nejsou moc ochotni k reciprocitě typu "i ten váš k nám může kdykoli". Připomíná mi to lorda Farquaada ze Šreka - "někteří z vás při této misi možná zahynou, ale je to oběť, kterou jsem ochoten přinést".
I s tím soukromím to chápu, když máte svůj program jinde, tak je "omluvitelné", že ho neberete s sebou, ale člověk chce mít někdy to soukromí i na to, aby u sebe doma "nic nedělal". Jelikož pracuju doma, tak jsem na takové cuky "ona je stejně doma, tak to může zařídit" docela dost alergická - jo, jsem doma ve smyslu, že nejezdím na jiné pracoviště, ale práci si musím odvést úplně stejně, plus pořešit děti, zčásti domácnost, nákupy, zařizování, nehledě na to, že je příjemný si i občas odpočinout a najít si čas jen pro sebe.