Já to taky řešila teď při rekonstrukci, teda šlo o stropy. Nakonec mě přesvědčili, že perlinka-lepidlo-nová omítka. A měli pravdu, je to paráda, stropy jsou jako nové... Ani mě to kupodivu nestálo tak strašně moc, materiál na jeden strop rozpočítáno tak 800,- Kč (cca 1,5 pytle lepidla, totéž omítky a perlinka) + práce zedníka (usmlouvala jsem slušnou cenu) 2.000,- Kč za vymalování celé místnosti a ten nový strop + barva na vymalování...
Tapetovala jsem asi před dvěma lety vždy jen jednu stěnu a pěknou moderní tapetu jsem pod 1.200,- Kč na místnost nepořídila + samo barvu na celý zbytek místnosti.
Takže zas o tolik víc to nebylo a fakt je to parádní.
Ono totiž, jestli máte kupovat tapetu a chlap se bude babrat s jejím lepením, tak to ať ti tam mázne tu perlinku, myslím, že to bude mít rychleji
.
Pokud jde o strop, taky jsem přemýšlela o těch polystyrenových stropních kazetách, ale ty ceny jsou taky divoký (kolem 100 Kč za m2 min. + lepidlo atd).
Jinak já tapety ráda, mrkni na net nebo zajdi do obchodu, kde mají katalogy a můžeš listovat dny. Ale ty ceny fakt nejsou nejnižší a rozhodně to není bezpracné a levné řešení.
Jinak super prý je řešení právě ještě nahodit tu stěrku a přebrousit, ale to by stálo podstatně víc, ale prý by to bylo naprosto perfektní. Ale na to mě už neukecali...