| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hezke dopoledne, zajímal by mě Váš názor na situaci ve školce. Po pravdě musím trochu upustit páru... Mám dvě školní děti - z toho jeden prvňáček. Třetí dítko čerstvě ve školce - za měsíc mu budou 3. Vodím děti do školy a pak jdeme do školky. Jezdíme MHD. Ve školce dítko zatím po ránu natahuje, někdy pláče, ale pak je v pohodě - alespon to tak vypadá. Doma jako vždy, veselý, když přijdu do školky hraje si. Chodíme po obědě, když jsem v práci - platím paní, která se o děti postará. Dnes ráno - přestože jsme vstali včas, nám ujel autobus do školky - další jel o 15min později. Malý chtěl snídat déle, pak kakat, starší jsem honila, aby se dooblékly - neb začalo dost pršet - klasika. Možná to znáte... Děti starší odjely do školy samy, já s malým o 15 min déle. Do školky jsme dorazili v 8,00. (I tak jsem cestou volala, že máme krapet zpoždění) Ovšem v šatně už velký stres ze strany učitelek - jdeme pozdě a honem honem.... děti si nemohou pohrát, musí nahlásit do jídelny, zda jdeme po O či po Spa... a takhle to nejde, v 8.00 musíme zamknout a blblablabla.. - dříve to bylo možné až do 8, 30. Zejména když jsem kojila a vodila do školky starší děti...Začaly zvyšovat hlas, a když jsem je požádala, zda by si udělaly u nás poznámku, že se můžeme - ale do 8, 15 dorazíme. Pak se do mě pustila i provozní - uklízečka. Do té školky vodím děti již 6 let, ted se zmenilo vedení a je to opravdu stres. Syn samozřejmě začal hned natahovat, a to jsem celkem úspěšně zvládla, že šel ráno v pohodě - ale v šatně bylo po klidu. Chápu, že školky mají také svůj řád, ale tohle mi přijde přes čáru. Máte to ve školkách také tak? Pokud by šlo o předškoláka budiž... ale malé děti? Já nebudu ráno situaci hrotit, aby si např. malý nedošel na záchod, či v klidu nenasnídal. Buzerace si ve škole a následně v práci užije za celý život ažaž. Podotýkám, že v 95% nemáme s příchodem do školky problém. Jsem přecitlivělá, nebo to vnímáte také tak? Já zkrátka školku vnímám jinak, NB oni jsou zde pro nás. Mám ale pocit, že když je ted dětí přetlak, tak se i rodiče začínají chovat jak ovce a nechají si líbit leccos - z "vděčnosti" že jim dítko vzali do školky. Myslím, že učitelky si tímto pouze "usnadňují" práci. Pro mě je ale důležité v první řadě pohoda dítěte. A to tedy nebylo. Podotýtkám, že jsem zdaleka nebyla v té šatně sama, kdo se pozastavil nad jejich chováním - již jsem to zažila minulý týden 2x. (tentokráte to nebylo na nás) Určitě dnes promluvím s ředitelkou. Jak to vnímáte Vy? Jsem přecitlivělá, hrotím to a mám se přizpůsobit, budit děti "pro jistotu" o půl hodiny dříve? To vím, že dělat nebudu. ~l~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.