Přidat odpověď
Tvaroh hodně podražil, ale pořád je to jeden z cenově nejvýhodnějších zdrojů plnohodnotných bílkovin. Protože bez bílkovin se žít nedá, ani ve finanční tísni, spíš naopak, je nutné od bílkovin začínat, když člověk plánuje jídelníček, aby udržel rodinu bez podvýživy. Tj. jídla stavět na mase moc nejde, maso je hodně drahé, to jde opravud jen občas. Takže stavět na tvarohu, vejcích, luštěninách (ale je nutné luštěniny kombinovat a hlavně vždy k luštěninám dávat aspoň maličko masa, třeba podlít vývarem, protže u nich funguje meat effect a masové peptidy zvýší 4x vstřebávání železa z luštěnin; bez masa je železo z nich téměř nevyužito).
A pak dohlédnout na vitamíny (droždí, mrkev, dýně, kysané zelí), vápník, železo a vlákninu (na tu jsou také dobré ty luštěniny, pak zelí a jablka). Sacharidama se to už prostě doplácá, jak peníze vyjdou. Sacharidy jsou nejlevnější.
jak píše Žena, plech pečených brambor se dá jednou za čas, ale dlouhodobě jen na sacharidech fungovat nejde.
Předchozí