Přidat odpověď
Kudlo, jedna věc je respektovat daná pravidla a druhá věc je sdílet je a být s nimi ztotožněn.
První musíš za účelem přežití v lidské společnosti, ale ve své podstatě je to jen společenská hra, abychom se nepozabíjeli navzájem. V tomto směru je to celkem rozumné, protože mnoho, možná i většina lidí se zdrží nesprávného chování jen ze strachu z trestu - ať už formálního, určeného soudem, nebo společenského, např. vyvržením z určité komunity. Potud je to v pořádku, ale naprosto není nutné dětem vštěpovat vzory, myslím, že ty lidské ani moc vhodné nejsou, právě proto, že jsou velmi lidské a často chybující.
Diskuse se vede o prostituci, no několik (dost) "děvčat" jsem znávala, ale lidsky pokřivená mi nepřipadala žádná. Lidsky pokřivený je člověk, který zneužívá svou formální autoritu a jiného, vždycky a zásadně slabšího, deptá. V tomto směru lidsky pokřivených blbů znám na můj vkus až dost.
Chyby druhých netřeba sdílet, občas je třeba je přežít a ještě lépe se jim vyhnout, případně se vyhnout takovému člověku.
Jinak tu ještě nikdo nesdělil, jak se konkrétně noční život učitelky, kromě toho, že si o ní drbe "instalatér" s chotí a ta to poté rozdrbe dále po vsi, nebo městečku, konkrétně negativně projevuje při výuce.
Já tedy například považuji za nemravnost drbat o intimním životě jiných lidí, zvlášť těch, co se okázale hnípou ve veřejném pohoršení. Slušný člověk tohle zkrátka nedělá.
Předchozí