Lassie,
proč ty máš pořád pocit, že se obhajuju?
Já fakt nemám žádný výčitky svědomí, že bych zanedbávala svý dítě proto, že se mu "nevěnuju", ostatně ani dost přesně nevím, co to je. Mně rodiče, co se mocí mermo věnujou dětem spíš děsí a nemyslím si, že to děti nějak významně oceňujou. Ale to je individuální, protože každýmu sedí něco jiného a některý dítě třeba je rádo dušeno permanentní láskou a pozorností.
Já ti nebudu brát tvoje iluze o dětech, který jsou frustrovaný z toho, že můžou jet někam, kam jet chtěj a vidět tam to, co vidět chtěj a radši by s maminkou věšely prádlo na dvorečku. Každý má právo věřit svý pohádce. Ty věříš pohádce o zlých "bohatcích", co vláčej děti někam proti jejich vůli, aby byli "in" a doma je strčej chůvě, aby si mohli někde na rautu s ostatními snoby přiťukávat Moetem a uzobávat kaviár. Fajn, věř si tomu, když ti to vyhovuje a jsi takhle šťastná.
Můj syn by si asi zaťukal na čelo, protože on opravdu nechce věšet prádlo na dvorečku, zatímco opravdu chce jet třeba do Grantova přírodovědnýho muzea v Londýně a žádný věnování se mu to nevynahradí. I když pořád nevím, co si pod tím věnováním se představuješ.