| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ja bych tam dite nedala.
Jsem ateista a vedla jsem deti k tomu, ze je nutne vedet o ruznych nabozenstvich co se dat, aby clovek pochopil, jak ovlivnila celou historii sveta. Dneska jsou dospele, zadne nabozenstvi si nikdo z nich nevybral a citi to stejne jako ja, i partnery si vybrali se stejnym nazorem.
verici mi nijak nevadi, nikomu viru neberu, pokud mne osobne neomezuji. S nikym to nediskutuju, ale kdyz na to prijde rec, verici mne, Binturong, dost nevhodne "strasi" zivotem po, kritizuji moji neviru, davaji mi za vinu soukroma i politicka deni, ktera s virou nemaji nic spolecneho (ano, poukazuji na to ci ono, co atesti... =mne to pripada tak smesne a ubohe, ze se nijak nenamaham to nekomu vyvratit) atd atd.
Verici to samozrejme vidi uplne jinak a nijak si to ovlivnovani neuvedomi.
Moje deti bych tomu absolutne dobrovolne nevystavovala.
Zrovna pred 14 dny jsme byla na soukrome navsteve v Rakousku. Jezdim tam leta a ziju v rodinach. Holcicka zacala prvni tridu. Byla jsem tam s nimi.Uz prvni den do komunalni skoly ta vira zacahuje. Deti maji 2 hodiny nabozenstvi tydne, pochopitelne maji na vyber - islam, judaismus, katolicka, protestantska - ale nejsou vedeny k toleranci viry a postoje tech druhych, ale je to pouhopouja vyuka nabozenstvi jako takoveho. Cela spolecnost je tim kalolictvim tak prosakla, ze se ptaji na pocet navstev katolickeho kostela, kdyz si otec v te rodine zadal o misto sefa.
Takze tak. Co nadelas, kdyz v takove spolecnosti zijes a nemuzes se uplatnit bez sveho okoli - kdo nejde s nami, je sam a bez pomoci.
On si tohle vsecko clovek vubec nijak neuvedomuje, kdyz v tom jednak nezije nebo kdyz pluje s proudem a nema tim padem problemy s vericim okolim.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.