Syn (11) je poměrně těžký dyslektik a s notami jsme válčili až do loňského roku. Přitom až do 8 let hrál souběžně na 4 roky na flétnu a 2 roky na housle, nyní již jen na housle.
Co nám nejvíce pomohlo: - rozepisovala jsem mu notové záznamy na PC tak, aby nebyly příliš "husté" - používali jsme barvy - ne na odlišení jednotlivých not, ale na zvýraznění toho, co se mu pletlo - když dostal novou skladbu, tak jsme noty prostě při prvních přehrávání četli - on pískal (hrál na housle) a já mu noty předčítala (případně u houslí oprstovala) - narazili jsme na skvělou učitelku houslí, která to u něj roky tolerovala (a občas mi pak už pobaveně říkala - "to si zase přepíšete") a vloni i naštěstí na skvělého učitele nauky - bavilo ho to a noty se více- méně konečně naučil číst bez předchozího luštění - vše jsem mu vysvětlovala logicky - tj. věděl, jak si noty odpočítá od té, kterou spolehlivě přečte atd.
A hlavně nemá cenu se ne něj zlobit. Takto mu dost zošklivila flétnu paní učitelka a kluk ji už nechtěl.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.