Přidat odpověď
Všímám si tohoto trendu poslední dobou čím dál víc, ať už na internetových diskuzích nebo v reálném životě. Co vede lidi k tomu, že protěžují dcery na úkor synů? Připadá mi, že poslední dobou na to narážím skoro všude. Diskuze o početí jsou plné rad na téma jak zařídit "aby to už konečně byla ta holčička", matky více dcer jsou obdivovány, zatímco matku více synů každý spíš polituje. Chlapci jakoby automaticky dostávají nálepku divochů, zlobivců a škodících elementů, kdežto dívky bývají ty hodné, poslušné a roztomilé... A v neposlední řadě tomuto mému pocitu nasazuje korunu přístup rodiny (z partnerovy strany), kdy jednoznačně upřednostňují naši dceru, kdežto syn je stále nenápadně odsouván do pozadí. Dcera dostává lásku, pozornost i dárky vrchovatou měrou, všichni milují, ochotně si ji příbuzenstvo bere na víkendy a společné akce atd... Syn nic. Hlídat ho kdokoli odmítá ("je ještě malý"), po materiální stránce taktéž bída ("nic klučičího tam neměli, ale to nevadí, on tomu stejně ještě nerozumí, nebude mu to vadit" - ne že bych tedy na těch věcech tolik lpěla, ale prostě bych ráda, aby obě děti dostávaly stejně), vztah k němu nikdo nemá. Což platí nejen o širší rodině, ale bohužel i přímo o jeho otci. Partner zbožňuje naši dceru, holku si moc přál a malá je jeho princezna a miláček. Zatímco k synovi zdaleka takový vztah nemá. Zvykl si na něj, toleruje ho, postará se, ale že by se dalo mluvit o nějaké bezmezné rodičovské lásce, to ani omylem. Říkám si, copak nikdo nevidí, jaké je to šikovné a krásné děcko?... Přiznám se, že často mě tahle situace dohání k slzám - nechápu, čím se ten malý provinil, že už odmalička musí být tak tvrdě odstrkovaný a mám obavy jak se bude situace vyvíjet, až bude větší a všechno mu dojde.
Co si o tom myslíte? Znáte podobné případy ze své rodiny či okolí? A k vám, které tu na diskuzích otevřeně protěžujete dcery a dívky - proč? Jste si toho vůbec vědomy a co vás k tomu vede? Pište, povídejte... Jsem zvědavá co se dozvím, je to pro mě dost citlivé téma a zajímá mě pohled zvenčí. Hezký den všem.
Předchozí