Přidat odpověď
My byli na neurologickém vyšetření včetně MR a nic se nenašlo, tak že to je prý možná nějaká forma autismu, psycholožka řekla, že ne, že receptivní dysfázie bez autismu, psychiatrička že možná asperger, ale že se časem, az budeme cítit tu potřebu, objednáme k odbornici, která má stejně objednací dobu rok. Pak to shrnula tak, pokud dg potřebujeme třeba na získání asistenta do školky, napíše nám ji, pokud ne, tak na to mrkneme za pár let, jestli bude mít problémy třeba kvůli škole. Říkala, že dát dg někomu, kdo je jen jiný, ale nejsou problémy, třeba s hyperaktivitou, agresivitou, nemá dg smysl. Ale u vás problémy jsou, tak bych sama pro to, abych věděla, jak s tím pracovat, šla na specializované pracoviště. I kdybych pak řekla, ať tu dg pokud možno do závěru nepíšou. Mě to pomohlo, pořád říkám, je jiný, proč mám problémy s ním pracovat a všichni z rodiny, že na něm hledám chyby, ze je normální a že je jen palicatej. A ve státní školce naopak že na školku nemá, když nerozumí, co má udělat. Tak to byly dva mlýnské kameny a říkala jsem si, je to moje chyba. Psycholožka mě pomohla se v tom zorientovat, no najít slbiny a silné stránky.
Předchozí