| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hroudo ,
- konzultovala bych ještě s jiným psychologem.
- v Apple pravděpodobně půjdou směr autismus, dr.Krejčířová pokud mám info tak momentálně nové pacienty nebere a s její kolegyní je trochu složitější komunikace ( opakovaně si rodiče stěžovali na dlouhé termíny při zasílání zpráv)
- byli mi doporučeni (ale nemám osobní zkušenost)Mudr. Michal Goetz (psychiatrie Motol),PhDr.Hynek Jůn (psycholog Appla) a Phdr.Jiří Los (psychologie Bulovka) ... řeším chování syna s receptivní Vd ve škole, potřebují další "papír" neboť synovo chování,dle jejich názoru neodpovídá dgn. Vd ,ačkoliv již v dřívějších zprávách je naopak upozorňováno na fakt,že tyto projevy jsou úzce s dgn. Vd spojeny.

Padlo tu mnoho názorů ohledně potřebnosti "papíru" k dalšímu životu. Je to dle mého názoru ve dvou rovinách. Někteří rodiče dgn. potřebují,aby se tzv. vyrovnali s jinakostí svého dítěte, hodili za hlavu reakce okolí a dokázali se soustředit na dítě samé. Dgn. také mnohdy pomáhá v pochopení potřeb dítěte, nalezení způsobů jak mu pomoci a jak s ním pracovat - což samozřejmě platí především pro těžké dgn. typu atyp. autismus, vývojová dysfázie, mutismus apod.
Druhá rovina je školství nebo jiná zařízení,kam dítě dochází - obecně systém,kterým musí dítě projít. Tam dgn. pomáhá přizpůsobit požadavky kladené na dítě a vytvořit mu uspokojivé prostředí k dalšímu rozvoji. Zde ovšem velmi záleží na míře pochopení a ochotě personálu zařízení kam dítě dochází, což bývá často velký problém. Někdy se stane,že ochota dítěti pomoci je velká,ale nedochází k pochopení dgn. Jindy naopak není dgn. použita v nejlepším zájmu dítěte, ale spíš je díky ní dítě vyčleněno z kolektivu, protože tam chybí právě ochota dítě smysluplně integrovat.
AS je z toho co mám načteno velmi specifická dgn. ,podotýkám že jsem se tímto problémem nezabývala do hloubky, protože mám doma dítě s těžkou receptivní dysfázií,takže se věnuji především problematice Vd. Ale toto téma prostě nelze minout,když vás různí odborníci zasypávají různými dgn. než se dopracujete k tomu jednomu,který určí tu správnou. Děti bývají inteligentní, s učivem ve škole nemívají problémy, takže jejich problém není na první pohled patrný. Odvíjí se v rovině (sociální, psychika) ,kterou mnozí snadno shrnou ze stolu se slovy musí se přizpůsobit, zlobí ,vymýšlí si a zbytečně pak na dítě vytvářejí tlak, který nemusí unést.
Nelze než konstatovat, že existuje mnoho odstínů ve všech dgn. a stejně tak existuje mnoho odstínů v přístupu lidí se kterými se člověk s dgn. setká.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.