| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mám děti 2,5 roku od sebe (to není zas tak málo, myslím že tak "standard"), a ještě jsou to kluk a holka. Ale dcera byla hodně žárlivá na miminko a syn pak zas byl hodně umanutý na její věci (velká ségra = vzor). Takže si chvílema záviděli i kapky do nosu když jeden měl rýmu a druhý ne.
V podstatě jsem to řešila tak jak píšeš - velké věci jsou "celorodinné", ostatní drobnosti mívali v klučičí a holčičí verzi (box na hračky, lampičky, destičku na plavání, notesy.... něco si dokonce vykňučeli identické - velkého plyšového psa do postele, protože nebylo víc variant, třeba pes a kočka nebo tak).
Ale už jim je 8 a 5 a musím docela pracně odnímat tenhle vzor, že se prostě koupí ne oběma najednou, ale tomukdo zrovna to či oho potřebuje. Čili když syn vyroste z kalhot, koupím mu kalhoty a ne že vezmu i dceři. Když ona potřebuje do školy větší penál, koupím jí penál a synovi ne protože má ten původní dobrý. Jsou u toho třenice stále. Snažím se i uplatňovat to, že "práva" s sebou nesou "povinnosti", ale zas když syn je mladší a nejde mu to tak dobře/rychle, dcera frfňá že ona musí to či ono a on ne...... Já bych jim tak ráda přitáhla opratě a místo vymýšlení blbin je zaměstnala, ale to je pak práce i pro mě, plus manžel je spíš na vlně "ať si užijou", takže to pak vypadá že s tatínkem je bžunda a s mámou pruda a práce.
Je to věčný boj, hlavně o moje nervy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.