Přidat odpověď
A kolik času jim věnujete. Náš malej se zabaví celkem dobře sám. Někdy přijde, že by chtěl vyndat knížky, tak je zkoukneme, ale moc u toho nevydrží. Nejradši si vezme dvě auta a jezdí s nima po všem možným. Rád taky kouká na pohádky, ale to mu moc nedopřávám. Občas spolu blbneme na gauči, děláme letadlo, lechtám ho a vůbec ho mořím :). Dost mi taky pomáhá - zkouší zametat lopatkou, bere mi vysavač, podává prádlo a kolíčky, atd. Stavíme taky kostky, povídáme si (on vyhrkne jedno dvě slova a já musím najít souvislosti :) ). A samozřejmě chodíme ven, navštěvujeme se s dětmi, co jsou stejně staré jako on. Mám ale pocit, že se mu moc nevěnuju. Z cca 12 hodin, co je vzhůru se mu plně věnuju tak možná třetinu. Zbytek si hraje sám, jsme venku nebo mi asistuje u domácích prací. Nechci se mu vnucovat (jako to dělá např. jeho babička - on si klidně hraje a ona mu do toho začne hrabat nebo ho odvádí k něčemu jinému, co sama chce, aby dělal). Nemá sourozence. Kolik času věnujete prckům? Hrajou si sami, nebo vás potřebují? Vnucujete se jim? Dbáte na to, aby si hráli s hračkami, které je "rozvíjí"?
Předchozí