Přidat odpověď
Zhýčkaní autem? Do svojí práce se jinak nedostanu.
Jak dlouho pere pračka? To je přece věc každýho, jakej program použije - já neperu na ty nesmyslný dvouhodinový programy, za hodinu hotovo, stačí to. Pokud jde o "vypráno i s ručním ždímáním", ano, to si jako dítě pamatuju - takhle to měla moje sestra, a když ručně ždímala látkový pleny pro mimino, skončilo to karpálama a urychleným nákupem ždímačky. Mimochodem, zkusila jsi někdy dát jemné prádlo, které běžně strkáš do automatky, do vířivé staré pračky? Zkus ;)
Pokud jde o to tempo: moje máma byla na nohou od půl šestý do půl jedný. V tu půl jednou vypínala žehličku a šla si lehnout. Ruce měla zničený od druhnutí a smejčení, byla udřená, naštvaná a unavená. Nelžu si do kapsy, když řeknu, že v mým věku vypadala o deset let starší.
Byla nastavená na model "nejsem sobec, abych dělala, co chci" a tak se jen dřela a takzvaně obětovala, což nám často ve chvílích vyčerpání pořádně omlátila o hlavu.
Raději žiju po svým, nevím, proč by měl někde vonět oběd, zatímco se děti teprve hrabou z pelechu. Nevím, proč bych měla ještě dál zvyšovat svoje tempo. Hlídám si čas na odpočinek, na aktivní i na pasivní. Hlídám si čas na svoje zájmy a koníčky, čas na svoje přátele. A holt nikde nevoní oběd, no. To se nezblázní.
Předchozí