Zufi, ono to záleží především na dceři, jak se bude cítit lépe. Pokud by došlo k takové změně, že u porodu bude PA a doktor bude nadstandard, tak si za jeho stálou přítomnost připlatí
. Přijde mi, že se Ti zdá, že by to měl být konec kvalitní porodní péče. Porodní asistentky přece nejsou jakési nekvalifikované ženy, které se nachomýtly k porodu a nevědí, co dělají. Porod není nemoc! Lékař je v našich porodnicích za rohem stále, jen prostě při porodu s PA nestojí před rodičkou. V případě jakýchkoliv komplikací je ihned přivolán.
A možná budeš jednou přístupem dcery překvapená. Hele, my jsme dvě ségry, já preferuji co nejméně zásahů a moje zatím bezdětná ségra mi během obou těhotenství bezelstně a fakt upřímně radila, že "ten epidurál je fakt lepší", a že "jsou takové testy plodové vody...". Ona se opravdu bez lékařů neuprdne, je to její věc. Možným těhotenstvím je stresovaná už dopředu.
Ono to souvisí také s důvěrou v sebe sama
. Známé mého muže porod vyvolali dva!!! dny po termínu - protože bylo po termínu. Ona se nechala. Rodila pak 36 hodin. Vystřídaly se tam mezitím tři směny. Po porodu si půl roku pořádně nesedla a kojit mohla jen vleže. Druhé dítě za žádnou cenu nechce - jen ne znovu rodit. A po porodu s manželem dojatě personálu děkovali a dary nesli za to, jak se jim věnovali. No pěkně děkuju
.