| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nebo matky k nám? Kde se to zvrtne?

Je každá matka ke svému malému dítěti milující? Proč to skončí?

Takové myšlenky mě napadají pravidelně, když tu čtu témata o problematických vztazích dospělých dětí ke svým matkám, zvlášť, když jsem teď sama matka mrňouse a cítím tu obrovskou a všeobjímající lásku, která mezi náma panuje.
Nic a nikoho na světě bych nemohla milovat víc a on mě přece taky bezmezně miluje (navíc jistě jsem pro něj ještě i středobod života a bezpečí).

Kurnik, děsím se, že by mě jednou třeba nesnášel nebo jsme spolu nedokázali vyjít, já samozřejmě chápu proces odpoutání a osamostatňování se a vymezování se a vůbec a že je to potřebné, že z něj jednou musí vyrůst samostatný a soběstačný člověk, který mě potřebovat nebude a že je to to nejlepší, co může být. Ale doufám, že si u toho uchováme dobré vztahy, že bude náš kontakt zdrojem vzájemné radosti a tak.

Proč se to v tolika rodinách zvrtne? Myslíte, že každá matka to dítě na začátku života tolik miluje a potom se to pokazí? Nebo jsou ty špatné vztahy v dospělosti spíš tam, kde to dítě bylo pro matku "problém" nebo ne tak úplně chtěné nebo tak něco? Nebo jsou to jen naše chyby v chování a postojích, které ten původně dokonalý vztah zlikvidují? Nebo je to jako láska k chlapovi, která prostě časem vyprchá?

Nemáte na to nějakou literaturu, celkem bych si početla?

Jo, jinak - já mám mamku dost ráda, ale moc jí to najevo nedávám, jak už to tak bývá... Vím, že se na ni můžu spolehnout a že nás (děti i vnoučata) má taky ráda. Oceňuju, co pro nás v dětství udělala a že to neměla lehký a že nám nikdy nikomu nekecala do partnerů a že se celkem snaží nekecat nám ani do jiných věcí :-), takže už nemám takovou potřebu proti ní se vymezovat, jako jsem měla třeba v 18ti letech, že. Pár věcí z dětství (které považuju za celkem zásadní) mě mrzí, ale chápu, že nikdo není dokonalý a že to "neudělala schválně". K vnoučatům se chová perfektně (i když ségra si to možná tak úplně nemyslí :-) ).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.