Hele já nevím, žila jsem v domnění tom, že školní docházka je povinná, tj. dítě je povinno nastoupit k základnímu vzdělávání, pokud závažné zdravotní či psychické problémy nezapříčiní, že dítě na školní docházku není zralé. O vyzvedávání a ulehčování situace rodičům není nikde řeči. Toto mě fakt vytáčí. Takové kravky by snad raději ani neměly děti mít, které dávají odklad dítěti kvůli debilním důvodům. Mám syna červnového a je nejmladší ve třídě, naštěstí jeden z nejšikovnějších. To jsem mu jako měla dát odklat proto, že je hravý a vím já co? To jsou ale šestileťáci skoro všichni. Jak můj syn přijde k tomu, že jsou ve třídě děti skoro osmileté? Je to humus, co se v těch odkladech děje, dřív to šlo do školy všechno, dneska se hledají fakt hloupé důvody. Naprostá většina dětí první třídu zvládne v řádném termínu. To bychom mohli rovnou posunout začátek vzdělávání na 7. rok. Píšeš, že jde o to, aby děti byly spokojené, jak ale může být spokojené šestileté dítě mezi o tolik staršími (vyspělejšími) dětmi, které měly odklad?