Přidat odpověď
Jsem diabetička 2. typu, správné stravování dost řeším, ale jsou samozřejmě všeobecně platné zásady a pak každé tělo reaguje individuálně. O nevhodnosti cukru netřeba hovořit, bílá mouka je špatně, těstoviny taky, houskové knedlíky apod., bílá rýže je horší než přírodní... Důležítý je kalorický přijem a výdej, je potřeba hlídat tuky, metabolizují u diabetu jinak než u zdravého člověka. Např. snídám jeden krajíček celozrnného žitného chleba (takový ten tenký čtvercatý) s pomazánkovým máslem a dvěma plátky šunky a půlkou papriky, ke svačině mám jablko, k obědu mám trochu polévky a normální jídlo, jen si nechám nandat méně příloh (2 knedlíky, 5 čtvrtek brambor, cca 5 lžic rýže apod.), ke svačině odpoledne další jedno ovoce a doma k večeři třeba trochu tvarohu nebo malý salát. Není to vůbec snadné vychytat a naučit se s tím žít. Doporučuje se hodně zeleniny, tu si dávám doma místo přílohy nebo i svačiny.
Předchozí