Přidat odpověď
asi mne ukamenujete, ale vy co se tak těšíte, že máte ještě fůru času a že mít děti ve 40 je pořád ok. představte si teda aspoň na chvilku jak to bude za dvacet let, že teda v 60 budete mít doma vysokoškoláka a vše s tím spojené. Když jsem se našich prarodičů ptala zda si to umí představit oba mi svorně odpověděli, že jsou rádi, že měli dítě dříve, že už chtějí mít svůj klid a ne řešit vše kolem školy, začínajícím osamostatňováním dítěte atd. a to měli jedináčka. Druhá moje verze je, že já sama jsem ze čtyř dětí a jako výhru jsem to teda jako dítě neviděla. Má to teda svá pozitiva jako, že určitě umíte vařit a postarat se téměř o vše, ale z maminky si pamatuju akorát unavenou osobu stojící neustále u plotny nebo u pračky. Téměř žádný čas pro nás. Notabene téměř žádný volný čas pro nejstarší, protože neustále musí hlídat ty menší. Finanční stránka věci je na samostatné téma, většina z vás mi namítne, že není povinností rodičů dětem cokoliv dávat a že taky začínali z nuly, ale já tenhle názor nesdílím. Určitá pomoc je na místě, nikoliv však vše na stříbrném podnose, ale při 4 a více dětech zpravidla nezbyde ani na svatby.
Předchozí