- Já se nerada pouštím do nějakých polemik ohledně náboženství, protože spousta lidí to bere jako útok
.
Já to, co píšeš, jako útok neberu
- Nenapadám nic a nikoho, abys nemyslela, jen prostě mám dojem, že všichni hodnostáři jsou také jen lidé s nedokonalostmi...
tak to je přece jasný, ještě jsem nepotkala dokonalýho člověka a nevím, proč by farářové měli být výjimkou :)
- takže třeba i co se týká Bible, která byla už několikrát přepsána a reformována
promiň, taky to neber jako útok, ale o tom si prosím něco více nastuduj, tohle jsou takové oblíbené řeči, ale v reálu je to jinak
- Zda v ní není něco vynecháno a něco přidáno - to, co se hodilo církvi do krámu...protože víme, jaký mocenský vliv kdysi měla.
no, kdyby mělo být v Bibli jen, co se církvi "hodilo do krámu", tak si myslím, že by tak spousta příběhů nebylo - třeba o tom, jaké hříchy bibličtí "hrdinové" páchali atd. :) Propagandistická literatura se píše jinak ;)
- Ono se našlo nyní i nové evangelium, o jehož pravosti se vedou spory, ne?
Ale tak jistěže je spousta spisů, které mohou říkat leccos - někdo to tady přirovnával k Blesku a to mi připadá jako dost vtipné a zároveň přesné přirovnání. V zásadě šlo o to, že v době vzniku křesťanství existoval také gnosticismus, který je založen na dost jiných základech, nicméně používá podobný slovník atd. - s křesťanstvím to však má pramálo společného. To by ale bylo na dlouho, zkus si spíš o tom něco vyhledat.
- nepotřebuji k tomu pana faráře s jeho výkladem. ¨
Beru to tak, že samozřejmě mám vztah s Bohem sama za sebe (mmch vztah mohu mít jen s osobou ;), což ale neznamená, že ke mně Bůh nemůže mluvit taky skrze jiný lidi.