divá báro, nevím jak bleska...
ale v mém okolí je paní - dokonce to je ředitelka MŠ, která má dvě dcery - teď už ve 4. a 2 . třídě a já jsem velmi překvapená, že se jí holky vůbec dožily, protože když jim byly 4 a 2 roky, tak běžně se samy couraly po hřišti mezi barákama i po silnici, ta starší 4 letá hlídala 2 letou...
a ještě tu mám jeden exemplář.. kde rovněž 4 letý bratr hlídá 2 letého, klidně je matka nechá na hřišti - sice za plotem, ale ten jde v pohodě přelézt, zvládne t i dvouleté dítě.. a jde vařit domů oběd... jako kdyby tam někdo vběhl a děcka sebral.. tak ona nezmůže ani prd...
bydlíme na menším městě.. ale auta tu na sídlišti jezdí dost hnusně.. já mám děti 12,7, a 4 - ten 12 letý chodí sám ven s kamarády asi od 5 (to se ale držel jen před nebo za barákem, dle pokynů a býval tam sám s bandou jen chvíli), prostřední úplně sama, začala chodit letos - bylo jí v únoru 7, ale dost se o ni bojím - ona má ADHD a PAS, tak je občas nevypočitatelná, do školy zatím nechodí.. tak ji prozatím pouštím jen na hřiště těsně před barákem.. a jen s kamarádkama, dnes jsem ji nahnala domů, protože tam byla úplně sama..
ale věřím tomu, že prostě jsou takové případy.. mámy obou dvou případů tvrdí, že se děcka prostě musí umět postarat..