| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

K tomu bych řekla jeden příklad za všechny - stalo se u nás třeba, že jsem požádala muže o nádobí... on mi to slíbil, ale pak dělal něco jiného, ZAPOMNĚL na něj (to je jeho oblíbený důvod, zapomněl ~l~), mě to mrzelo až naštvalo a šla jsem to s ním, podle svých nedobrých návyků, řešit takto: "Já tady furt všechno musim dělat sama, kdybys chtěl, tak to nádobí máš za pět minut, ale to je jako vždy problém"
Je to oprávněná reakce? Možná - jasně, že mě to od něj muselo naštvat!
Ale když jsme spolu byli ochotný o tom mluvit v klidu, on uznával svojí chybu, že to neumyl, ale zároveň docela intenzivně sděloval, že ho to ode mně hodně "mrzí/ štve", když říkám to JÁ VŠECHNO DĚLÁM SAMA, TY NIKDY, TY VŽDYCKY... jednak to samozřejmě není pravda (to musím uznat i já), jednak je tady hned krásně vidět, že ta moje reakce způsobila, že tady existuje i velká chyba z mý strany... Opravdu, když jsme se otevřeně bavili o tom, co by každýmu z nás pomohlo jakoby k vědomí, že ten druhý "myslí na naše blaho", tak já říkám, lepší pomoc v domácnosti, a manžel říká, abych si víc všímala, když něco doma udělá - a dodává, že si často takovouhle reakci načasuju do doby, kdy zrovna třeba navrtal poličku, a opravdu mu to ode mě vadí. Je určitě oprávněný, že mi vadí, že neumyl nádobí, jak slíbil, ale určitě není oprávněný, říct na to, že nikdy nic neudělá, a ani to není pravda. Měla bych říct dejme tomu jen Neumyl jsi nádobí, a třeba Vadí mi to, to by aspoň byla pravda.

To je jen příklad, a zase - nežiju a zakladatelky diskuze, neříkám Tohle děláš špatně víš. Ale Vím, že byla doba, kdy jsem se cítila hodně podobně jako zakladatelka. A přesto jsme s manželem zůstali spolu a postupně se náš vztah dával dohromady, a to do takové míry, že bych tomu nevěřila. A za sebe říkám: uvědomila jsem si, že k neurvalým reakcím mýho manžela často dost přispěly moje hrozné reakce. Nebo jinak: Když se učím komunikovat lépe, přináší to v našem manželství nejen přijatelnou atmosféru a vztah, ale i výsledky. A totéž přeju zakladatelce

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.