| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Carollyn,

ale zadat to příbuznému jde v případě, že ti lidi spolu dokážou JEDNAT NA ROVINU (tj. říct si na rovinu, jak jim to vyhovuje).

Jakmile se okolo toho začnou dělat takovéhle "tanečky" (a jak vidím, spousta lidí je dělá a ještě si myslí, že je to jejich výsostné právo), tak je opravdu menší opruz i s ohledem na vztahy v rodině si to koupit od cizího (ale když vidím Tvůj přístup, že i to je vlastně sprostý, tak to pokud možno nikomu v rodině neříkat).

Ale vážně - nemyslíte, lidi, že všechny tyhle problémy plynou z toho, že ti příbuzní od sebe vzájemně očekávají nějaké výhody a bonusy z titulu toho, že jsou příbuzní, případně si myslí, že ti druzí to budou od nich očekávat a proto je blbý si říct plnou cenu a je to nutné nějak pitomě kamuflovat.... jděte mi s tím někam. Fakt nevidím jediný důvod, proč povinně kupovat u příbuzného, natož pak aby mi on ještě vyčítal nebo nesl úkorně, když koupím od konkurence.

Jediná cesta - v momentě, kdy chci poskytnout službu, tak "neznám bratra" - když poskytuju, tak si napočítám tolik, kolik bych napočítala komukoli jinému (dobře, tak na spodní hranici) a totéž očekávám i od druhé strany. Pokud budu mít CHUŤ tu službu poskytnout levněji nebo i zadarmo, tak samozřejmě můžu, ale druhá strana to nemá co ode mě očekávat nebo se dokonce urážet, když to tak nebude. Pokud mi to nebude vyhovovat, zdvořile poděkuju a bez zášti a pocitu, že "mám na něco nárok" se obrátím na někoho třetího.

Když se člověk chová jako dospělej, tak mu to ušetří spoustu nervů a zlý krve. ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.