Přidat odpověď
Jestli by v jiném vztahu fungoval normálně?
Ne, nemyslím si, normálně určitě ne - ten člověk má nějakou chybu ve svém psychickém nastavení. Ale v co věřím, že jiným přístupem ze strany partnerky by se s ním dalo vydržet. Tedy jiná partnerka s ním třeba i může být (jak dlouho?)
Ale to vím až dnes.
Ten jiný přístup spatřuji - nebýt tak hodná a obětavá, naprosto jasně se vymezit a vyžadovat své. Prostě potřeboval by ženskou, která by byla metr, seřvala ho do kostičky a nenechala si nic líbit. Jakmile na něj bude hodná a bude mu vyhcázet vstříct - postupně to dopadne stejně jako se mnou, naprosto ji vydeptá a zničí. On bude posouvat své pozice stále dál a dál a bude ubírat životní prostor partnerce.
Psala to tu už Kudla - buďto se s ním dohadovat a neustoupit (což je velice náročné) - nebo utéct.. ale věřím, že jsou ženy, co svou pozici proti manipulátorovi dovedou obhájit. Já to nejsem - a ani jsem pak už na to neměla sílu.. možná jsem si své obhajovala (částečně) v první fázi toho vztahu, což bylo důvodem, proč jsem tam nakonec vydržela tak dlouho - ale nakonec mě to naprosto udolalo a zlomilo.. jsem ráda, že jsem z toho pryč, mám dnes klid a pohodu, hlavně zase radost ze života.
A ještě hodně práce na sobě před sebou.. po takovémto životním zážitku..
Předchozí