Risulka
Moja dcéra bola fakt sociálny mimoň, neobratná (v 5 rokoch nedokázala skočiť z obrubníka, nedokázala udržať rovnováhu na kolobežke), nevedela sa deťom prihovoriť, vyslobodením bolo keď sa naučila čítať, strávila prvé štyri roky v škole schovaná za knižkou, potom pridala kreslenie.
Denne kreslila 30-40 obrázkov, miniatury, odkaz na YouTube s jej pokresleným zośitom, mala ich desiatky a desiatky https://www.youtube.com/watch?v=o2tNv60WWE8
Trávila tým hodiny a hodiny času. Bola schopná obliecť si do školy veci naruby, ešte v prvom a druhom ročníku nosila zašpinené šaty od obeda, nebola schopná zapnúť gombíky ani zaviazať šnúrky na topánkach. Deti ju v lepšom prípade ignorovali, bola pre nich vzduch, vždy sama s knižkou. Nevedela som ako jej pomôcť, každý pokus o socializáciu bol fiasko, bola nešťastná lebo nechápala detské hry, doberanie, záujmy. Psychologicka mi povedala že dcéra sa vyvíja mimoúrovňovo oproti rovesníkom, že sa s nimi možno nikdy nestretne v myslení a správaní. Zistila že má IQ 150 a že v podstate môžeme byt radi že sa s nami rozpráva
Daj svojmu synovi čas, netlač, popros rodičov aby ho skúsili povzbudiť, motivovať. Z toho čo píšeš mám pocit že by mal s nimi tráviť ešte viac času.