| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Maťo,

nedočetla jsem to celý, ale podle mě byla Angrešt ostrá zcela adekvátně, a ve světle toho, co následovalo, ještě dost málo.

Na co jsem zůstala koukat s otevřenou pusou, to byla ta Alenčina vyčítavá tiráda s tou knížkou. Alenko, to jsi fakt myslela vážně? Jako když si Z VLASTNÍ VŮLE koupíš Angreštinu knížku a Z VLASTNÍ VŮLE ji chválíš kamarádům (asi se ti teda líbila, když jsi ji chválila), tak je Ti Angrešt snad něčím povinována a už ti do smrti nesmí říct nic, co by se ti nelíbilo?

Tak tohle je ufňukaná, ublíženecká, kalkulující a vydírající manipulace, kterou považuju za jednu z nejhorších možných. Ve mně by to vzbudilo jedinou reakci - žádnou vděčnost nebo snad dokonce zahanbení, kterou bys možná očekávala - ale reakci ve stylu - JDI S TĚMI KYDY DO PR.LE!

A kdybys snad byla moje kamarádka, tak po tomhle už bys nebyla.

Ono se to samo o sobě možná jeví jako prkotina, ale já to vnímám jako vzorec chování, který se projevuje i při jiných situacích, a já takto nastavené lidi fakt NEMUSÍM.

Případně kdybych chtěla být trošku hnusná, tak bych si tě ještě chvíli vychutnávala stylem, že kdybys mi přednesla tuhle tirádu, jak jsem e-e a bekaná,že ty sis koupila knížku a vychválila jsi a já teď tohle, tak bych si tě s úsměvem vyslechla a řekla ti něco ve stylu "hm, hezký ale víš, že mě to vůbec nezajímá".

Ten samý přístup je vidět i z tvého postoje k té oslavě - tu NEDĚLÁŠ primárně pro kamarády (aby ti snad za to museli být vděční), tu děláš PŘEDEVŠÍM PRO SEBE a nikdo ti není za to ničím povinován (krom toho, aby se na oslavu dostavil, choval se tam slušně, donesl nějaký dárek, případně pokud ho výslovně nechceš, tak se zachoval podle toho, co chceš).

NIKDO ALE NENÍ POVINEN POŘÁDAT na oplátku ŽÁDNOU SVOJI OSLAVU!!! Někdo to prostě neumí/není na to stavěnej/nevidí důvod, proč by to měl dělat, pořádat oslavy je hlavně iniciativa hostitele a hosté mu žádnou reciproční oslavu rozhodně nedluží.

Fuj, to jsem se rozčilila. Ostatním se omlouvám za možná trochu silné výrazy, ale já jsem na tyhle ufňukané manipulátory opravdu HODNĚ alergická. ~o~~o~~o~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.