Přidat odpověď
nevím kde bydlíš,
já mám teda šesťáka a do září loňského roku (tedy než nastoupil do primi) jsme mu dávali kapesné stejně jako dvěma mladším sourozencům spíše symbolické a to ve výši 50Kč/ za měsíc.
Nutno dodat, že občas dostal nějakou korunu navíc za hlídání sourozenců, a že hodně jezdí třeba na šachy a házenou a to dostává peníze solo, co neutratí si nechá.
teď od primi jsem mu začala dávat 100Kč - sourozenci 7 a 4 pokračujou ve stejném modu 50 Kč měsíc.
Syn už má našetřeno přes 1.000 Kč, ve stejném modu pokračujeme i s výlety a turnaji, peníze si opět nechává. občas si něco koupí, občas si musí něco koupit (dost ztrácí věci, takže teď si třeba financoval nové vybavení penálu, který komplet ztratil)..
kredit hradím já. a 200 měsíčně neprovolá, má to tak spíš na 2 měsíce, páč při dobití dostane 100 sms zadarmo a většinou smskuje. a když volá, tak jen krátce..
vyhovuje nám to všem..
ale větším, že je určitě spousta dětí co mají víc. klidně i 500 a víc měsíčně, mě to přijde jednak přehnané a druhak fakt dost.
Když jsem se ho ptala, jestli by chtěl víc, s tím, že si ale kredit a pdoobné bude hradit sám, řekl, že radši takhle jak to je, že my platíme věci do školy a spo.. a on to má opravdu jen pro sebe..
¨
někdo tu ale psal - že by to mělo být 1 třída - 10kč týden, druhá 20 kč týden a postupně zvyšovat.. takže podle tohodle klíče by to mělo být 60kč týden - tedy 240 za měsíc.
kapesné dávám 1x měsíčně
Předchozí