Limai, nepřekrucuj. NIKDE jsem nepsala, že moje děti mohou ničit hračky. ostříhanou panenku rozhodně nepovažuji za zničenou, funkční je stejně, akorát má jiný účes
kdybych věděla, že to není naše panenka, tak by ji děti samozřejmě ostříhat nemohly (co se líbí jim, to se nemusí líbit majiteli, a proto nebudeme dělat takové úpravy, které nelze jednoduše vrátit nazpět). nicméně je dost pravděpodobné, že bych nevěděla, že to naše panna není, protože fakt hračky dětí vnímám spíš okrajově a navíc celkem nevidím důvod, proč by se nám doma měly povalovat cizí hračky, proto by mě ta možnost ani nenapadla.
no a naopak, kdyby někdo ostříhal pannu mých dětí, tak bych to rozhodně nepojala jako zákeřný a promyšlený útok na můj majetek, ale holt bych (opětovně) poučila děti, že pokud půjčí hračku "z dohledu", tak se jim holt může stát, že se s ní něco stane. takže takto půjčovat pouze takové hračky, u kterých by přežily, kdyby se jim třeba ztratily a ty nejoblíbenější půjčovat pouze v případě společného hraní.