Přidat odpověď
K vyjádření ,že jde o domácí násilí a že mám hned odejít jí stačil můj úvodní popis střídání 4 fází (psala jsem v úvodním textu).Pak už jenom mluvila o tom,jaký typ můj muž je a mě připadalo,že to sedí do puntíku :střídání nálad,žádné dotyky a intimnosti kromě občasného sexu,tozdělení úloh v domácnosti na ženské a mužské,manipulace,trávení času raději s kamarády než s rodinou ,alkohol atd...Pak mi dala pár otázek na téma co cítím,jak to všechno prožívám od začátku manželství a usoudila,že mám typický syndrom týraných žen a že si mám najít psychoterapeuta (můžu i jí nebo kohokoliv jiného).Když jsem se jí zeptala,zda by se to nedalo řešit třeba tím,že by se šel manžel léčit nebo nějakým pohovorem s ní ,řekla,ře by mu určitě správně vedená léčba pomohla,protože tyto typy agresorů mývají nejčastěji hraniční poruchu osobnosti a ta se léčit už dá,ale také může jít i o jinou poruchu popř. směs více poruch,na to by však musel jít k odborníkovi na vyšetření,aby se to přesně určilo,ale že jak zná tyto typy chlapů,tak ho k léčbě nedostanu.Říkala,že si agresoři jen zcela vyjímečně připustí,že je něco v nepořádku u nich a jdou k lékaři,většinou dávají vinu partnerce.Nevím,zda byla tato doktorka dobrá či nikoliv,nemám s těmito lékaři moc zkušeností.Byla jsem jen jednou před 7 lety u psychiatričky,kam mě dostala moje rodina,když jsem chtěla spáchat sebevraždu.Ta mi dala antidepresiva a řekla,že chlap,který dokáže dostat ženu do stavu,v jakém jsem tehdy byla si ji nezaslouží.Po lékách se mi ulevilo a už jsem nikde nikde nebyla,až těď.Já jsem moc nepitvala,co říká o té diagnoze,byla jsem v tu chvíli jen šťastná,že to,co se děje má vysvětlení a já nejsem blázen.
Předchozí