Mumajs, řekla bych, že jsi moc ovlivnitelná okolím
![:-)](/g/s/0.gif)
...jako celkově. Tady to někdo napíše názor a taky odpovídáš ihned, že se ti zase otevřely oči
![~d~](/g/s/29.gif)
.
Lidi jsou různí, a aby mohl jeden druhým manipulovat, musí k tomu mít vhodný protějšek, který s ním tu hru hraje. Takže jestli budeš hledat třeba jiného muže, můžeš opět sáhnout "vedle", protože jsi možná prostě takový objekt, který je hodně závislý na okolí, na jejich názorech a sama je přejímáš za své. Proto vám to asi taky tak dlouho s manželem "klapalo".
Dál se mi nezdá, že by psycholožka po pár sezeních měla doporučovat tak striktní akce, dokud nějakým jiným způsobem, než z tvého vyprávění, nepoznala tvého muže.
Jak je vidět, některé neidylické vztahy fungují takhle i dlouhá desetiletí...protože jednoho u druhého "něco" drží. Mám třeba kamarádku, která potřebuje mít taky někoho nad sebou a je taková - kam vítr, tam plášť, je schopná za večer několikrát změnit náhled na věc podle toho, s kým je.
Odešla od manžela, teď má něco podobného v tmavomodrém...akorát že s ní tenhle manipuluje citlivěji a po dobrém...takže spokojenost na obou stranách.
Tím neobhajuju jednání tvého muže, jeho jednání není vůči tobě a rodině OK. Podle mne by možná nějaké jiné na tvém místě stačilo přesně se vymezit proti tomuhle jednání a nedovolit ho. To je ostatně vidět, když tihle muži změní partnerku, najednou jsou schopni a hlavně ochotni skákat, jak ona píská a nějaký teror z jeho strany je zapomenut.
Anebo prostě opravdu je narušenou osobností
![~d~](/g/s/29.gif)
...ale možná by nebylo od věci prostě zkusit nějakou terapii pro něj, někdy se chlap divně chová ne proto, že je zlý a chce ubližovat, ale proto, že to jinak neumí, že má špatné vzory v rodině, že si neuvědomuje, že jeho chování tak moc ubližuje druhým.
To se nedá od počítače napsat a myslím, že to nedokáže odhadnout nikdo, kdo toho dotyčného trochu nerozebral osobně.