Přidat odpověď
Už jsem to sem dávala několikrát, tak aby mne někdo nenařknul z toho, že se to tu pořád opakuje. Dávám 200 g prosátého moučkového cukru, 200 g prosátého polotučného mléka, 1 bílek, 3 lžíce medu (nestírat prstem, jen nechat stéct), 30 g másla, pár kapek mandlového aroma. Tohle dobře propracuj. Já to nahážu do robota a vodu přidávám doslova po kapkách. Většinou z toho robot udělá takovou krupičkovatou hmotu a já si to pak dopracuju namočenýma rukama, protože se bojím, že to přeleju a pak už to nedám dohromady. Je to ale úžasně tvárné a výborně se z toho modeluje. Tu tvárnost tam dělá máslo.
Je to moje kombinace, protože v některých receptech se uvádí olej, ale ten se mi neosvědčil, hmota jakoby ztvrdla a olej se vytlačoval na povrch. V jiných receptech byl ztužený tuk, s tím se už modelovalo o poznání líp, ale taky to nebylo ono. S tím máslem je to tak akorát. Předváděla jsem to i na kursech a všichni mi to užírají pod rukama. Taky v tom není nic špatného, že.
Předchozí