Přidat odpověď
Lído,
mám podobnou zkušenost už z té základky, tedy až na to, že intro/extro jsme tam byli tak půlnapůl.
Nejvíc výhrad k třídám a školám pro nadané nebo výběrovkám (tedy spíš specializovaným školám na určitý obor) mají ti, co ničím takovým neprošli ani oni, ani jejich děti.
Já jsem tedy prošla šikanou i ve výběrovce, ale zatímco v té předchozí mě šikanovali kvůli brýlím, že jsem šprt, že moji rodiče nejsou ve straně, že moje ségra se nesnáší s jinou cvičitelkou ze Sokola, že nemáme práchy, že mám starší rodiče, že jsem chodila do jiné školky (první dva roky třískaná ve škole a hlavně mimo školu spolužačkou, další dva roky šlo spíš o psychický teror a rozšíření právě na Sokol, kam taky chodila), tak ve výběrovce bylo rozhodující, že jsem byla skutečně trochu jiná, s jinými zájmy a navíc výrazně nehezká - neženská, na rozdíl od spolužaček....
Prašť jako uhoď pro mě, co se týče lidí....jen v té výběrovce jsem měla alespoň tu matiku a zájmové útvary bez spolužáků....takže bylo kam utýct....
Nejsem nijak mimořádně nadaná...ale za tu matematickou třídu (a že mě museli přemlouvat, ani ne rodiče, jako spíš sourozenci tlačili) jsem prostě ráda...bez ohledu na to, jak zle mi v tom kolektivu bylo.
Předchozí