No, moc nenapadá, kromě toho jí to prostě "zakázat". Ale je to fakt prekérní situace, asi možná si s ní o tom hodně povídat a třeba říct, že by se to nejspíš nelíbilo rodičům té holčičky ... U nás tedy toto téma taky několikrát nastalo, že děti chtěly někomu (ve školce) dávat peníze (a syn taky opravdu dal spolužačce 200,- Kč, bankovku vylovil ze své kasičky - její rodiče zase vrátili
), ale tam nešlo o "sociální cítění", ale spíš nepochopení principu a hodnoty peněz, děti to berou jako jakýkoliv jiný dárek - padesátikoruna nebo čokoláda - žádný rozdíl. Vysvětlovala jsem jim to "jen" tak, že děti si mezi sebou peníze prostě nedávají a že mají dělat radost jinak "a hotovo". Prostě jsem takový "autoritativní rodič" a neumožňuju zatím dětem dělat si s "jejich" penězi, co chtějí, podle mého prostě k tomu ještě nemají dostatečnou rozumovou vyspělost. Ale teda "demokratický rodič" jsem alespoň do té míry, že svá rozhodnutí vysvětluju a když je to taková citlivá věc, jak toto, jsem ochotná o tom diskutovat i dost dlouho (aniž bych teda změnila názor, ale hodně se snažím, aby vysvětlení děti pochopily)