| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Carollyn, já bych nebyla tak tvrdá. Třeba zakladatelčina máma má jistě také všeho plné kecky, nemocný manžel, o kterého trvale pečuje, k tomu dcera s nemocným dítětem (a nejspíš také psychicky nemocná!), jejíž manžel utekl do práce, a které se máma snaží pomáhat. Ve své blízké rodině mají k dispozici sestru, která dosud dělala víc, než je zdrávo, oni si zvykli - ostatně ve vyčerpávající situaci se každá nevyzkoušená cesta může zdát jako nesmírně složitá, i když objektivně není (taxÍk? A počká na mě? A co když nepřijede včas? A co když se mi udělá špatně ve výtahu? - prostě lidi v takové situaci vidí milióny překážek)... Nehleděla bych na ně jako na zlé lidi, ale na vyčerpané lidi. Jen je prostě třeba nastavit hranice a na těch trvat; to jediné je přiměje hledat a vyzkoušet i jiné cesty a přesvědčit se, že fungují. (Případně třeba pro sestru vyhledat pomoc psychiatra...)

Bez konfliktu v rodině se to ale téměř jistě neobejde, bohužel. Jenže jinak to odskáče nakonec zdravotně či problémy v manželství i zakladatelka, sesype se i ona a pak co?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.